1074 Budapest, Rózsák tere 10.

2021. 08. 01.

Pénteken Úrszínváltozás ünnepe van. A szertartásokat a szokásos időpontokban kezdjük.

Az augusztusi máriapócsi nagybúcsúra buszos utazást tervezünk. A programokban gazdag, háromnapos út teljes ellátással 35 E Ft. Részleteket a levelezőlistán és a hirdetőfalon is megtalálhatjuk.

Szeptemberben az Eucharisztikus Kongresszussal párhuzamos, abba szervesen illeszkedő esemény lesz az európai keleti katolikus püspökök találkozója. Ezt a találkozó-sorozatot Keresztes Szilárd püspök atya kezdeményezte, és az első találkozónak Nyíregyháza adott helyet 1997-ben, a mostaninak Budapest. Templomunkba több mint negyven görögkatolikus püspököt várunk két szertartásra is.

Szeptember 4-én 18.00-kor vecsernye,

Szeptember 5-én 08.30-kor utrenye szerepel a hivatalos programban.

Mindenkit buzdítunk a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus központi és görögkatolikus eseményeibe való bekapcsolódásra. A programokról, eseményekről a hirdetőfalon és a levelezőlistán bőségesen találunk információkat. Szívesen segítünk a regisztrációban.

A távolról érkező görögkatolikus zarándokok elszállásolásában továbbra is segítséget is kérünk híveinktől egy-egy éjszakára. Minden felajánlás nagy segítséget jelent.

Virányi György atya 65. éves papszentelését szeptember 19-én ünnepeljük a 10 órai Szent Liturgiában.

Egynapos zarándoklat nélkül sem maradunk. Máriapócsra november 7-én, míg Szentkútra október 16-án tervezünk buszos zarándoklatot.

Áldott vasárnapot kívánunk!

Kaskötő Miklós s. lelkész
dr. Jaczkó Sándor parókus
dr. Lakatos Péter s. lelkész

Minden jog fenntartva © Budapesti Görögkatolikus Parókia, 2023.

Cím: 1074 Budapest, Rózsák tere 10.  ¦  Telefonszám: +361 322-40072

0
Intézmények
0
Közösségek
0
Karitatív