1074 Budapest, Rózsák tere 10.

2021. 08. 22.

Vasárnap, augusztus 29-én Keresztelő János fejvételének ünnepe van. A szertartásokat a szokásos időben végezzük.

Mindenkit buzdítunk a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus központi és görögkatolikus eseményeibe való bekapcsolódásra. Az Orcád világossága kiállítás már megtekinthető a Vígadó épületében. A programokról, eseményekről a hirdetőfalon és a levelezőlistán bőségesen találunk információkat.

Szeptemberben az Eucharisztikus Kongresszussal párhuzamos, abba szervesen illeszkedő esemény lesz az európai keleti katolikus püspökök találkozója. Templomunkba több mint negyven görögkatolikus püspököt várunk két szertartásra is.

Szeptember 4-én 18.00-kor vecsernye, Szeptember 5-én 08.30-kor utrenye szerepel a hivatalos programban. Így szeptember 5-én a 9 órai Szent Liturgia kivételesen elmarad. A tanévkezdő Liturgia (szeptember 5-én) 10 órakor kezdődik, amelyben Istenünk áldását kérjük az új tanévre, a gyermekekre, pedagógusokra.

A Conti kápolna idén is bekapcsolódik az Ars Sacra fesztiválba. Részletek a hírdetőfalon lévő plakáton találhatóak.

Szeretettel várjuk egyházközségünk női tagjait a most alakuló női körbe, bármilyen korosztályban, élethelyzetben lévőket. A cél egy olyan csoport létrehozása, ahol lehetőség adódik, hogy egyházközségünk hölgytagjai ilyen formában is még közelebb kerülhessenek Istenhez, önmagukhoz és embertársaikhoz. Tervezett programokból egy kis ízelítő: kötetlen beszélgetések, közös elmélkedések a Biblia női alakjairól, saját szerepekről, egyházközségünk építése, szépítése, közös sütés, kirándulás. Első alkalom: szeptember 15. szerdán Szent Liturgiával kezdődik, majd folytatás a hittantermünkben várhatóan 18:40-től. A sekrestyében kihelyezett lapra lehet feliratkozni, de bátran érdeklődjenek Miklós atya feleségénél a plakáton megtalálható e-mail címen vagy személyesen.

Női kör meghívó

Hittancsoport meghívó

Áldott vasárnapot kívánunk!

Kaskötő Miklós s. lelkész
dr. Jaczkó Sándor parókus
dr. Lakatos Péter s. lelkész

Minden jog fenntartva © Budapesti Görögkatolikus Parókia, 2023.

Cím: 1074 Budapest, Rózsák tere 10.  ¦  Telefonszám: +361 322-40072

0
Intézmények
0
Közösségek
0
Karitatív