1074 Budapest, Rózsák tere 10.

2021. 09. 05.

Mindenkit buzdítunk a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus központi és görögkatolikus eseményeibe való bekapcsolódásra, különösen is a szentatyával való találkozásra.

Az egyházközségi csoportba regisztrált híveinkkel közösen veszünk részt a Nemzetközi Eucharisztikus Konferencia központi programjain, így a pápai misén is. Ma a Hősök terén lévő nyitómisére templomunk elől indulunk csoportosan délután kettő órakor.

Szeptember 8-án ünnepünk van, az Istenszülő születése. Reggel fél nyolckor a nálunk tanácskozó püspökökkel végezzük az utrenyét reggel fél nyolckor. Ezt követően 10 órakor tartunk Liturgiát. Mivel az Eucharisztikus Kongresszus Görögkatolikus Liturgiája délután 4 órakor a Szent István Bazilikában van, így ott tudunk bekapcsolódni, a templomunkban este így nem végzünk szertartást.

Jövő vasárnap a pápalátogatás napján reggel fél nyolckor, 10 órakor és este fél hatkor tartunk Liturgiát. A többi szertartás kivételesen elmarad.

Szeretettel várjuk egyházközségünk női tagjait a most alakuló női körbe, bármilyen korosztályban, élethelyzetben lévőket. Első alkalom: szeptember 15. szerdán Szent Liturgiával kezdődik, majd folytatás a hittantermünkben várhatóan 18:40-től.

Egyházközségünk egykori kántorának édesapja visszaadta lelkét a Teremtőnek, temetése jövő héten kedden van.

Csütörtökön este 7 órakor az Ars Sacra fesztivál keretén belül koncert lesz a templomunkban.

Áldott vasárnapot kívánunk!

Kaskötő Miklós s. lelkész
dr. Jaczkó Sándor parókus
dr. Lakatos Péter s. lelkész

Minden jog fenntartva © Budapesti Görögkatolikus Parókia, 2023.

Cím: 1074 Budapest, Rózsák tere 10.  ¦  Telefonszám: +361 322-40072

0
Intézmények
0
Közösségek
0
Karitatív