1074 Budapest, Rózsák tere 10.

2021. 11. 14.

Holnap kezdődik a karácsonyra felkészítő böjti időszak, az advent. Keleti egyházunk ehhez a fölkészüléshez az imádság mellett a böjt ősi gyakorlatát is  kínálja. Így készüljünk Krisztus Urunk földi születésének megünneplésére, a karácsony titkának minél mélyebb befogadására.

Vasárnap Az Istenszülő templomba való bevezetését ünnepeljük. A leendő elsőáldozókat a 10 órai Szent Liturgiában vezetjük be a templomba. Vasárnap gyűjtés van a Katolikus Egyházban. A perselypénzt a Karitász működésére ajánljuk fel.

A jövő évi ikonnaptár 2200 Ft-ért megvásárolható a sekrestyében.

A járványügyi helyzetet figyelembe véve városnézéssel egybekötött adventi vásárlást szervezünk Pécsre december 11-én. A tervezett programpontok között az alábbiak szerepelnek: Dunaújvárosi görögkatolikus templom megtekintése, Borkóstolás Villányban, Máriagyűdi Kegyhely, Pécsi Adventi Vásár. Feliratkozni a 11.000 Ft befizetésével lehet. (Diák és gyerekár 8.000 Ft.)

Az év végéhez közeledve köszönjük mindazoknak, akik egyházfenntartási hozzájárulásukkal már támogatták egyházközségünk zavartalan működését, különösen is a járvány kezdeti hullámainak nehézsége alatt.

Áldott vasárnapot kívánunk!

Kaskötő Miklós s. lelkész
dr. Jaczkó Sándor parókus
dr. Lakatos Péter s. lelkész

Minden jog fenntartva © Budapesti Görögkatolikus Parókia, 2023.

Cím: 1074 Budapest, Rózsák tere 10.  ¦  Telefonszám: +361 322-40072

0
Intézmények
0
Közösségek
0
Karitatív