1074 Budapest, Rózsák tere 10.

2022.03.13.

Nagyböjt szerda és péntek estéin Előszenteltek liturgiáját végzünk 18 órától.

Mivel parókiánkról az egyes szinódusi csoportokba az országos arányhoz képest még
meglehetősen kevesen jelentkeztek, azért továbbra is buzdítunk mindenkit a csoportvezetőkkel való kapcsolatfelvételre. Elérhetőségeiket a sekrestyében vagy az irodában tudjuk megadni.

A héten tovább folytatjuk a háború sújtotta területek támogatását. A tárgyi felajánlásokat, különösen is tartós élelmiszert továbbra is kérünk a rászorulók nevében. A fővárosban tartózkodó menekültek ideiglenes elszállásolásában is konkrét segítséget kérünk.

Március 20-án a kárpátaljai Salánk görögkatolikus parókusa, Csirpák József atya végzi majd az esti 17:30-as Szent Liturgiát templomunkban. A két települést többek között Szabó Jenő alakja köti össze, aki a 19. századi görögkatolikus mozgalom vezetőjeként hazánk vasúti fejlesztéséért volt felelős. Az este során a két parókia ünnepélyes megállapodást köt egymás megsegítésére.

Március 26-án szombaton 10 órakor Kocsis Fülöp érsek metropolita Szent Liturgiát tart a templomunkban. Ezt követően lesz az Örömhírvétel Óvodánk hivatalos felszentelése, amire mindenkit szeretettel invitálunk.

Áldott vasárnapot kívánunk!

Kaskötő Miklós s. lelkész

dr. Jaczkó Sándor parókus

dr. Lakatos Péter h. lelkész

Minden jog fenntartva © Budapesti Görögkatolikus Parókia, 2023.

Cím: 1074 Budapest, Rózsák tere 10.  ¦  Telefonszám: +361 322-40072

0
Intézmények
0
Közösségek
0
Karitatív