1074 Budapest, Rózsák tere 10.

2022.08.28.

Hétfőn Keresztelő Szent János fejvételének emlékezete lesz. A szertartásokat a hétköznapra eső ünnepnap szerint végezzük. Ez a nap egyben böjti nap is!

A hitoktatást szeptember elejétől szeretnénk folytatni a parókián. Az eddigi hittanosok mellé különösen is azokat az iskolásokat hívjuk, akik a közelmúltban kerültek a közösségünkbe.

Szeretettel várjuk a pedagógusokat és az iskolásokat az idei tanévnyitó liturgiára, amit szeptember 4-én a kilenc órai liturgiában tartunk. Kérjük, hogy a gyerekek hozzák magukkal a tolltartójukat is a megáldásra.

A Rottenbiller utcai káplánlakást szeretnénk felújítani Mihály atyáék beköltözése előtt, mivel jelenlegi formájában modernizációt igényel. A felújítás során a fűtésrendszert szükséges energiahatékonyabbá tenni, a külső nyílászárókat cserélni, a fürdőszobát komfortosabbá tenni, illetve egy tisztasági festés is esedékes. A várható költség 7 M Ft körül van. Mivel az  egyházmegye 90%-ban támogatja a felújítást, így a 10 % önerőt szükséges biztosítanunk. A felújításra rendkívüli gyűjtést hirdetünk. A nehéz gazdasági helyzet ellenére kérjük híveinket, hogy lehetőségük szerint adományukkal támogassák az egyházközség káplánjának méltó elhelyezését.

Egy egynapos egyházközségi utazást szervezünk szeptember 24-re. Az útvonal: Majkpuszta, (rendház) Bodajk (kegytemplom), Öskű (rotunda), Székesfehérvár. Az utazás a belépőkkel együtt
15.000 Ft.

Október 15-én Szentkútra zarándokolunk. A viteldíj 5000 Ft, ami az ebédet is tartalmazza.

Mindkét alkalomra várjuk az érdeklődőket.

Áldott vasárnapot kívánunk mindenkinek!

Kaskötő Miklós s. lelkész

dr. Jaczkó Sándor parókus

Mihalovics Mihály h. lelkész

Minden jog fenntartva © Budapesti Görögkatolikus Parókia, 2023.

Cím: 1074 Budapest, Rózsák tere 10.  ¦  Telefonszám: +361 322-40072

0
Intézmények
0
Közösségek
0
Karitatív