1074 Budapest, Rózsák tere 10.

2021. 09. 26.

Október elsején Mária oltalmát ünnepeljük. A szertartásokat a munkanapra eső ünnepnap szokásos rendje alapján végezzük.

Köszönjük a finom süteményeket, amelyeket Virányi György atya ünneplésére kaptunk. A tálcákat, dobozokat a sekrestyében tudjuk visszaadni.

A parókiális hitoktatás is elkezdődött. Az alsósokat szombaton reggel 9 órára, a felsősöket 9.45-re várjuk. Az elsőáldozásra készülőkkel vasárnap 9 órától kezdjük a foglalkozást. Örömmel hirdetjük, hogy idén elindult Gimnazista hittancsoportunk is, amelybe szeretettel hívjuk egyházközségünk gimnazistáit. A találkozásokra szerdánként 16:00-tól kerül majd sor a Szent Anna Görögkatolikus Gimnázium épületében. Érdeklődni és jelentkezni Miklós atyánál lehet.

Templombúcsúnkat október 3-án a 10 órai Szent Liturgiában végezzük. Ünnepi szónokunk dr. Mosolygó Péter pomázi parókus, most kinevezett budai esperes lesz. Buzdítunk mindenkit, hogy templombúcsúnk napján lehetőleg ezen a liturgián vegyen részt, hogy közösen tudjunk ünnepelni, és agapén részt venni. Süteményfelajánlásokat szeretettel kérünk erre az alkalomra.

Vasárnap (október 3.) az esti vecsernyével kezdődően Kocsis Fülöp metropolita vezetésével Jézus-ima találkozót tartunk.

Október szerdáin és péntekein Parakliszt imádkozunk az esti Liturgiák után.

A szokásos görögkatolikus búcsút október 16-án tartják Szentkúton. Reméljük, hogy szép idő lesz, és sokaknak lesz kedves csatlakozni. Jelentkezni a sekrestyében vagy az irodában lehet a 4000 Ft viteldíj befizetésével lehet.

Hálásan köszönjük azokat az adományokat, amelyeket egyházfenntartásként vagy perselypénzként az elmúlt héten közösségünk személyesen vagy banki átutalással kapott! (Parókiánk számlaszáma: OTP 11707024 – 20333546)

Meghívó hittancsoportjainkba
Meghívó a Gimnazista hittancsoportunkba
Meghívó a Női körünkbe

Áldott vasárnapot kívánunk!

Kaskötő Miklós s. lelkész
dr. Jaczkó Sándor parókus
dr. Lakatos Péter s. lelkész

Minden jog fenntartva © Budapesti Görögkatolikus Parókia, 2023.

Cím: 1074 Budapest, Rózsák tere 10.  ¦  Telefonszám: +361 322-40072

0
Intézmények
0
Közösségek
0
Karitatív