1074 Budapest, Rózsák tere 10.

2021.12.19.

A jövő évi ikonnaptár után megérkezett a Görögkatolikus Szemle Kalendáriuma és a Falinaptár is, a sekrestyében megvásárolható.

Szerda estére közös kántálásra hívjuk híveinket. A program közös liturgiával kezdődik 18 órától, majd karácsonyi dalok éneklésével folytatódik, teázással és forralt borozással zárul.

A betegeket szívesen felkeressük a karácsonyi gyónásuk és áldozásuk elvégzésére. Kérjük, hogy az áldozás előtti egy órás szentségi böjtre próbáljanak ebben az esetben figyelni.

Karácsonyi szertartásrend

December 24.
07.30 Királyi imaórák
17.00 Szent Bazil Liturgia Nagyvecsernyével
23.00 nagy esti zsolozsma, lítia, utrenye
24.00 Szent Liturgia

Karácsony első két napján vasárnapi miserend szerint, míg karácsony harmadik napján (hétfőn) hétköznapra eső ünnepnap szerint tartjuk a szertartásokat. A karácsonyi időpontokat a Hirdetőtáblán vagy a Hírmondóban is megtalálhatjuk.

Az év vége közeledtével szeretettel kérjük a kedves testvéreket, hogy segítsék parókiánk működését az egyházfenntartási hozzájárulás befizetésével. Egyházunk előírása szerint személyenként éves jövedelmünk legalább 1 % az, amellyel segítenünk kellene szeretett közösségünk mindennapjait. Egyben köszönjük mindazoknak, akik egyházfenntartási hozzájárulásukkal már támogatták egyházközségünket, különösen is a járvány kezdeti hullámainak nehézsége alatt.

Áldott vasárnapot kívánunk!

Kaskötő Miklós s. lelkész

dr. Jaczkó Sándor parókus

dr. Lakatos Péter s. lelkész

Minden jog fenntartva © Budapesti Görögkatolikus Parókia, 2023.

Cím: 1074 Budapest, Rózsák tere 10.  ¦  Telefonszám: +361 322-40072

0
Intézmények
0
Közösségek
0
Karitatív