1074 Budapest, Rózsák tere 10.

2022.03.06.

Ma az esti vecsernyével kezdődően Kocsis Fülöp metropolita vezetésével Jézus-ima találkozót tartunk.

Az Országos Görögkatolikus Hittanverseny Kerületi fordulóján, egyházi iskolás, 7-8. osztályos kategóriában mindkét csapatunk dobogós lett. Blunck Kristóf, Kozák Jázmin és Lovas Rozina csapata I. helyezettek lettek maximális pontszámot elérve. Míg másik csapatunk Gelencsér Antónia, Lupócz Marcell és Oláh Eszter III. helyezést értek el! Köszönjük nekik a szorgalmas készületet, gratulálunk a szép eredményekhez és szurkolunk a következő fordulóban.

Nagyböjt szerda és péntek estéin Előszenteltek liturgiáját végzünk 18 órától.

Szerda este a szertartás után a női kör tartja az esedékes összejövetelét. Szeretettel hívjuk az érdeklődőket.

Március 12-én, szombaton a reggeli fél nyolcas Liturgiában lesz a következő Hramota.

Mivel parókiánkról az egyes szinódusi csoportokba az országos arányhoz képest még meglehetősen kevesen jelentkeztek, azért továbbra is buzdítunk mindenkit a csoportvezetőkkel való kapcsolatfelvételre. Elérhetőségeiket a sekrestyében vagy az irodában tudjuk megadni.

A héten tovább folytatjuk a háború sújtotta területek támogatását. A tárgyi felajánlásokat, különösen is tartós élelmiszert továbbra is kérünk a rászorulók nevében. A fővárosban tartózkodó menekültek ideiglenes elszállásolásában is konkrét segítséget kérünk.

Az Ég tartja a Földet musical a világ legismertebb magyar szentje, Árpád-házi Szent Erzsébet
történetét dolgozza fel Zsuffa Tünde azonos című regénye alapján. A produkcióra 20 jegyet kaptunk, amit 6000 Ft/ db önköltségi áron lehet megvásárolni. Az ezen felül kapott összeget a Kárpátaljai Görögkatolikusoknak utaljuk át. Az utolsó öt jegyet licitálásra bocsátjuk! Az előadás az Erkel Színházban 2022. április 9-én 19.00-kor van.

Áldott vasárnapot kívánunk!

Kaskötő Miklós s. lelkész

dr. Jaczkó Sándor parókus

dr. Lakatos Péter h. lelkész

Minden jog fenntartva © Budapesti Görögkatolikus Parókia, 2023.

Cím: 1074 Budapest, Rózsák tere 10.  ¦  Telefonszám: +361 322-40072

0
Intézmények
0
Közösségek
0
Karitatív