1074 Budapest, Rózsák tere 10.

2022.03.20.

Az Országos Görögkatolikus Hittanverseny egyházmegyei fordulóján, egyházi iskolás, 7- 8. osztályos kategóriában Blunck Kristóf, Kozák Jázmin és Lovas Rozina csapata I. helyezettek lettek. Másik csapatunk Gelencsér Antónia, Lupócz Marcell és Oláh Eszter 6. helyezést értek el a 14 csapat közül! Köszönjük nekik a szorgalmas készületet, Miklós atyának a lelkiismeretes fölkészítést, és gratulálunk a szép eredményekhez.

Ma az esti Liturgiát Csirpák József a kárpátaljai Salánk parókusa vezeti. Ennek keretében testvéregyházközségi megállapodást írunk alá, amivel kölcsönösen segítjük egymás munkáját. Településükről származik Szabó Jenő, aki a 19. századi görögkatolikus mozgalom híres alakja, többek között a mi templomunk egyik mecénása volt.

Pénteken Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe van. A szertartásokat a hétköznapra eső ünnepnap szerint végezzük.

Március 26-án szombaton 10 órakor Kocsis Fülöp érsek metropolita Szent Liturgiát tart a templomunkban. Ezt követően lesz az Örömhírvétel Óvodánk hivatalos felszentelése, amire mindenkit szeretettel invitálunk.

A héten tovább folytatjuk a háború sújtotta területek támogatását. A tárgyi felajánlásokat, különösen is tartós élelmiszert továbbra is kérünk a rászorulók nevében. Vegyük figyelembe, hogy csak tartós élelmiszerre és tisztítószerre van szükség. A fővárosban tartózkodó menekültek ideiglenes elszállásolásában is konkrét segítséget kérünk.

Áldott vasárnapot kívánunk!

Kaskötő Miklós s. lelkész

dr. Jaczkó Sándor parókus

dr. Lakatos Péter h. lelkész

Minden jog fenntartva © Budapesti Görögkatolikus Parókia, 2023.

Cím: 1074 Budapest, Rózsák tere 10.  ¦  Telefonszám: +361 322-40072

0
Intézmények
0
Közösségek
0
Karitatív