1074 Budapest, Rózsák tere 10.

2022.09.04.

Ma az esti vecsernyével kezdődően Kocsis Fülöp érsek metropolita vezetésével Jézus imaestre hívjuk kedves híveinket.

Csütörtökön Kisboldogasszony ünnepe van. A szertartásokat a szokásos időpontokban végezzük.

A Rottenbiller utcai káplánlakást szeretnénk felújítani Mihály atyáék beköltözése előtt. A felújítás során a fűtésrendszert szükséges energiahatékonyabbá tenni, a külső nyílászárókat cserélni, a fürdőszobát komfortosabbá tenni, illetve egy tisztasági festés is esedékes. A várható költség 7 M Ft körül van. Mivel az egyházmegye 90%-ban támogatja a felújítást, így a 10 % önerőt szükséges biztosítanunk. A felújításra rendkívüli gyűjtés hirdetünk. A nehéz gazdasági helyzet ellenére kérjük híveinket, hogy lehetőségük szerint adományukkal támogassák az egyházközség káplánjának méltó elhelyezését. Az első héten már 90.000 Ft felajánlás érkezett, amit hálásan köszönünk.

A tavalyi Eucharisztikus Kongresszus kapcsán megismert Forráspont rendezvényre várjuk fiataljaink jelentkezését. A szeptember 14-i 10 órai liturgiában három egyházmegyénk közel 60 fiatalját fogjuk fogadni.

Az Ars Sacra Programsorozat keretében a Szent Efrém Férfikar koncertjére szeptember 23-án kerül sor este 7 órakor a templomunkban.

Egy egynapos egyházközségi utazást szervezünk szeptember 24-re. Az útvonal: Majkpuszta, (rendház) Bodajk (kegytemplom), Öskű (rotunda), Székesfehérvár. Az utazás a belépőkkel együtt 15.000 Ft.

Október 15-én Szentkútra zarándokolunk. A viteldíj 5000 Ft, ami az ebédet is tartalmazza. Mindkét alkalomra várjuk az érdeklődőket.

Áldott vasárnapot kívánunk mindenkinek!

Kaskötő Miklós s. lelkész

dr. Jaczkó Sándor parókus

Mihalovics Mihály h. lelkész

Minden jog fenntartva © Budapesti Görögkatolikus Parókia, 2023.

Cím: 1074 Budapest, Rózsák tere 10.  ¦  Telefonszám: +361 322-40072

0
Intézmények
0
Közösségek
0
Karitatív