1074 Budapest, Rózsák tere 10.

2022.09.11.

Szerdán ünnepük van, Szent Kereszt fölmagasztalásának ünnepe. A szertartásokat a szokásos időpontokban végezzük. Az esti Liturgiát követően Női kört tarunk. Ugyancsak ezen az estén tartja év nyitó rendezvényét a Görögkatolikus Egyetemi Lelkészség a templomunkba. Egyetemistáinkat és kollégistáinkat is invitáljuk erre az alkalomra.

A Rottenbiller utcai káplánlakást szeretnénk felújítani Mihály atyáék beköltözése előtt. A várható költség 7 M Ft körül van. Mivel az egyházmegye 90%-ban támogatja a felújítást, így a 10 % önerőt szükséges biztosítanunk. A felújításra rendkívüli gyűjtés hirdetünk. A nehéz gazdasági helyzet ellenére kérjük híveinket, hogy lehetőségük szerint adományukkal támogassák az egyházközség káplánjának méltó elhelyezését. Idáig már 310.000 Ft felajánlás érkezett, amit hálásan köszönünk.

A tavalyi Eucharisztikus Kongresszus kapcsán megismert Forráspont rendezvényre várjuk fiataljaink jelentkezését. Jövő vasárnap a 10 órai liturgiában három egyházmegyénk közel 60 fiatalját fogjuk fogadni.

Az Ars Sacra Programsorozat keretében a Szent Efrém Férfikar koncertjére szeptember 23-án kerül sor este 7 órakor a templomunkban.

Egy egynapos egyházközségi utazást szervezünk szeptember 24-re. Az útvonal: Majkpuszta, (rendház) Bodajk (kegytemplom), Öskű (rotunda), Székesfehérvár. Az utazás a belépőkkel együtt 15.000 Ft. Jelentkezni jövő vasárnap estig lehet a viteldíj befizetésével és az elérhetőség megadásával.

Október 15-én Szentkútra zarándokolunk. A viteldíj 5000 Ft, ami az ebédet is tartalmazza.

Templomunk búcsúját október 2-án a 10 órai Szent Liturgiában tartjuk. A búcsúi szónok Kapin István atya lesz, aki egyben ezüstmisés áldást is ad. A liturgiát követő ünneplés és közös templomkerti ebéd miatt a déli Liturgia ezen a napon kivételesen elmarad. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk templomunk születésnapjának közös ünneplésére.

Áldott vasárnapot kívánunk mindenkinek!

Kaskötő Miklós s. lelkész

dr. Jaczkó Sándor parókus

Mihalovics Mihály h. lelkész

Minden jog fenntartva © Budapesti Görögkatolikus Parókia, 2023.

Cím: 1074 Budapest, Rózsák tere 10.  ¦  Telefonszám: +361 322-40072

0
Intézmények
0
Közösségek
0
Karitatív