1074 Budapest, Rózsák tere 10.

2022.09.18.

Hétfőn 19 órától a Fiatal Felnőttek csoportja tartja első alkalmát a hittanteremben, melyre minden 18 évét betöltött érdeklődőt szeretettel várunk, aki fiatalnak tartja magát. Adjuk tovább a hírt azoknak, akiket érdekelhet.

Az Ars Sacra Programsorozat keretében a Szent Efrém Férfikar koncertezik nálunk pénteken este 7 órakor.

Szombaton fél nyolckor indulunk az egynapos egyházközségi buszos kirándulásunkra. Az útvonal: Majkpuszta, (rendház) Bodajk (kegytemplom), Öskű (rotunda), Székesfehérvár.

Jövő vasárnap a 10 órai liturgiát követően testületi gyűlésre hívjuk a testületi tagokat.

Templomunk búcsúját október 2-án a 10 órai Szent Liturgiában tartjuk. A búcsúi szónok Kapin István atya lesz, aki egyben ezüstmisés áldást is ad. A liturgiát követő ünneplés és közös templomkerti ebéd miatt a déli Liturgia ezen a napon kivételesen elmarad. A búcsúhoz kapcsolódóan október elsején az esti liturgia előtt kihelyezzük az Istenszülő övéből készült ereklyét hódolásra, amit a krétai érsek küldött számunkra erre az ünnepre. Illetve a magyar koronázási ékszerek hiteles másolata is ekkor érkezik templomunkba. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk templomunk születésnapjának közös ünneplésére.

Október 15-én Szentkútra zarándokolunk. A viteldíj 5000 Ft, ami az ebédet is tartalmazza.

A Rottenbiller utcai káplánlakást szeretnénk felújítani Mihály atyáék beköltözése előtt. A felújításra rendkívüli gyűjtés hirdetünk. A nehéz gazdasági helyzet ellenére kérjük híveinket, hogy lehetőségük szerint adományukkal támogassák az egyházközség káplánjának méltó elhelyezését. Idáig már 380.000 Ft felajánlás érkezett, amit hálásan köszönünk.

Keresünk olyan hitüket gyakorló görögkatolikus embereket, akik hetente egy alkalommal szívesen bemennek egy adott kórházba, ahol a betegeknek felajánlják a lelkipásztori szolgálat lehetőségét, és az igényeket továbbítják a kórházban szolgálatot végző katolikus papnak. A jelentkezők számára évente két alkalommal ingyenes önkéntes beteglátogatói képzést indít a Budapesti Katolikus Kórházlelkészség. A soron következő képzés 2022. október 1-jén indul. A képzésre jelentkezni a Kórházlelkészség (06-1) 224-86-40-es telefonszámán, illetve Misi atyán keresztül lehet.

A parókia irodájában népszámlálási pontot nyitunk, ahol technikai segítséget tudunk adni a kérdőív kitöltésében. Az önkéntesek jelentkezését továbbra is várjuk, különösen is a fiatalok köréből.

Áldott vasárnapot kívánunk mindenkinek!

Kaskötő Miklós s. lelkész

dr. Jaczkó Sándor parókus

Mihalovics Mihály h. lelkész

Minden jog fenntartva © Budapesti Görögkatolikus Parókia, 2023.

Cím: 1074 Budapest, Rózsák tere 10.  ¦  Telefonszám: +361 322-40072

0
Intézmények
0
Közösségek
0
Karitatív