1074 Budapest, Rózsák tere 10.

2022.09.25.

Az esedékes templomtakarítást szerdán végezzük. Szeretettel várunk minden segítséget.

Szombaton ünnepünk van, az Istenszülő oltalma. A szertartásokat a szokásos időpontokban végezzük. Az esti liturgia előtt kihelyezzük az Istenszülő övéből készült ereklyét hódolásra, amit a krétai érsek áldásával küldték számunkra erre az ünnepre. Illetve a magyar koronázási ékszerek hiteles másolata is ekkor érkezik templomunkba.

Templomunk búcsúját október 2-án a 10 órai Szent Liturgiában tartjuk. A búcsúi szónok Kapin István atya lesz, aki egyben ezüstmisés áldást is ad. A liturgiát követő ünneplés és közös templomkerti ebéd miatt a déli Liturgia ezen a napon kivételesen elmarad. Kérjük, hogy aki teheti, az egy-egy tálca süteménnyel járuljon hozzá az ünnepséghez. A fáradozást előre is köszönjük. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk
templomunk születésnapjának közös ünneplésére.

Október 15-én Szentkútra zarándokolunk. A viteldíj 5000 Ft, ami az ebédet is tartalmazza.

A Rottenbiller utcai káplánlakást szeretnénk felújítani Mihály atyáék beköltözése előtt. A felújításra rendkívüli gyűjtés hirdetünk. A nehéz gazdasági helyzet ellenére kérjük híveinket, hogy lehetőségük szerint adományukkal támogassák az egyházközség káplánjának méltó elhelyezését. Idáig már 480.000 Ft felajánlás érkezett, amit hálásan köszönünk.

Ingyenes önkéntes beteglátogatói képzést indít a Budapesti Katolikus Kórházlelkészség. A soron következő tanfolyam 2022. október 1-jén indul. A képzésre jelentkezni a Kórházlelkészség (06-1) 224-86-40- es telefonszámán, illetve Misi atyán keresztül lehet.

A parókia irodájában népszámlálási pontot nyitunk, ahol technikai segítséget tudunk adni a kérdőív kitöltésében. Az önkéntesek jelentkezését továbbra is várjuk, különösen is a fiatalok köréből.

Áldott vasárnapot kívánunk mindenkinek!

Kaskötő Miklós s. lelkész

dr. Jaczkó Sándor parókus

Mihalovics Mihály h. lelkész

Minden jog fenntartva © Budapesti Görögkatolikus Parókia, 2023.

Cím: 1074 Budapest, Rózsák tere 10.  ¦  Telefonszám: +361 322-40072

0
Intézmények
0
Közösségek
0
Karitatív