1074 Budapest, Rózsák tere 10.

2022.12.04.

Ma az esti vecsernyével kezdődően Kocsis Fülöp érsek metropolita vezetésével Jézus imaestre hívjuk kedves híveinket.

December 6-án Szent Miklós püspököt ünnepeljük. A Mikulást az ünnepnap esti liturgiában szeretnénk vendégül látni, reméljük csomagjában értékes ajándékokkal. Az előkészületek elősegítése érdekében visszajelzést kérünk az érdeklődő családoktól.

Pénteken Szent Anna csodálatos foganásának ünnepe van. A szertartásokat a szokásos rendben tartjuk.

Pénteken beszélgető estet tartunk hat órakor a hittanteremben. Vendégünk Kerekes Sándor professzor, a Corvinus Egyetem volt rektorhelyettese lesz. A téma: „A Gazdaság, a környezetgazdálkodás jövője.” Szeretettel várjuk az érdeklődőket.

Karácsonyra készülve a betegeket is szívesen felkeressük ünnepi gyónásuk és áldozásuk elvégzésére.

Karácsonyi ajándékok beszerzésére ajánljuk a Molnár utcai kegytárgyboltunk kínálatát. Bibliát, ikont, lelkiségi könyveket is bátran ajándékozzunk egymásnak. Illetve az irodánkban is érdemes betekinteni a görögkatolikus ötvösművészek munkáira. Valamint a jövő évi ikonnaptár is megérkezett, és 2400 Ft-os áron megvásárolható a sekrestyében.

December 22-én este fél hatra közös kántálásra hívjuk híveinket az Egyetemi templom elé. (Ferenciek-tere mellett) A program karácsonyi dalok éneklésével kezdődik, és teázással zárul.

Az év vége közeledtével szeretettel kérjük a kedves testvéreket, hogy segítsék parókiánk működését az egyházfenntartási hozzájárulás befizetésével. Egyházunk előírása szerint személyenként éves jövedelmünk legalább 1 % az, amellyel segítenünk kellene szeretett közösségünk mindennapjait. Egyben köszönjük mindazoknak, akik egyházfenntartási hozzájárulásukkal már támogatták egyházközségünket.

Áldott vasárnapot kívánunk mindenkinek!

Kaskötő Miklós s. lelkész

dr. Jaczkó Sándor parókus

Mihalovics Mihály h. lelkész

Minden jog fenntartva © Budapesti Görögkatolikus Parókia, 2023.

Cím: 1074 Budapest, Rózsák tere 10.  ¦  Telefonszám: +361 322-40072

0
Intézmények
0
Közösségek
0
Karitatív