1074 Budapest, Rózsák tere 10.

2022.12.10.

Szerdán este szeretettel várjuk a női kör tagjait.

dr. Legeza József atya papi temetése pénteken 9 órakor kezdődik a budai Szent Anna templomban. Majd délben kerül sor a hantolásra a Farkasréti temetőbe.

Pénteken beszélgető estet tartunk hat órakor a hittanteremben. Vendégünk dr. Garamvölgyi László dandártábornok lesz. A téma: „Bűn, bűnhődés és kiengesztelődés a hit szemüvegén keresztül.”

Karácsonyi ajándékok beszerzésére ajánljuk a Molnár utcai kegytárgyboltunk kínálatát, amit a 9 és a 10 órai liturgia után lehetőség van a hittantermünkben is megnézni.

December 22-én este fél hatra közös kántálásra hívjuk híveinket az Egyetemi templom elé. (Ferenciek-tere mellett) A program karácsonyi dalok éneklésével kezdődik, és teázással zárul.

Szeretettel várjuk a jövő évi Házasság hetére a kedves leendő résztvevőket. Bővebb információ a kihelyezett plakátról, vagy a Parókia honlapjáról nyerhető. Kérjük a házaspárokat, hogy a karácsonyi ünnepkör részleteit jegyezzék meg, mivel a Házasság hete első játéka is ehhez kapcsolódik.

Az év vége közeledtével szeretettel kérjük a kedves testvéreket, hogy segítsék parókiánk működését az egyházfenntartási hozzájárulás befizetésével. Egyben köszönjük mindazoknak, akik egyházfenntartási hozzájárulásukkal már támogatták egyházközségünket.

Karácsonyi szertartásrend

December 23.
07.30 Királyi imaórák
December 24.
22.00 Csonka Nagyvecsernye
23.00 Nagy esti zsolozsma, lítia, utrenye
24.00 Éjféli Szent Liturgia

Karácsony első két napján vasárnapi miserend szerint, míg karácsony harmadik napján (kedden) hétköznapra eső ünnepnap szerint tartjuk a szertartásokat. A karácsonyi időpontokat a Hirdetőtáblán vagy a Hírmondóban is megtalálhatjuk.

Áldott vasárnapot kívánunk mindenkinek!

Kaskötő Miklós s. lelkész

dr. Jaczkó Sándor parókus

Mihalovics Mihály h. lelkész

Minden jog fenntartva © Budapesti Görögkatolikus Parókia, 2023.

Cím: 1074 Budapest, Rózsák tere 10.  ¦  Telefonszám: +361 322-40072

0
Intézmények
0
Közösségek
0
Karitatív