1074 Budapest, Rózsák tere 10.

2023.01.01.

A Görögkatolikus Szemle Kalendáriuma, az ikonnaptár és a Falinaptár is megvásárolható a sekrestyében.

Csütörtökön Vízkereszt előünnepe van. Reggel fél nyolctól végezzük az imaórákat, még este fél hatkor Nagy alkonyati Istentisztelet Nagy Szent Bazil liturgiájával, Előesti vízszenteléssel.

Pénteken Vízkereszt ünnepe van. A szertartásokat a hétköznapra eső ünnepnap szokásos időpontjaiban végezzük. A Nagy vízszentelést a 10 órai Szent Liturgiában tartjuk.

Vízkereszt ünnepével elkezdődik a házszentelések időszaka. Szeretettel látogatjuk meg a kedves testvéreket és családjaikat, hogy az Isten áldását ilyen módon otthonaikba is elvihegyük. Időpontot egyeztetni lehet személyesen, akár telefonon vagy email-ben.

Havonta egy alkalommal közös vasárnapi ebédet szervezünk a 10 órai Liturgia után, melyre mindenkit nagy szeretettel várunk! Az ebéd felajánláson alapul: a vasárnapi ebédre szánt pénzt, ha úgy gondolod, tedd az ott kihelyezett perselybe, amit a hónap karitatív céljára fordítunk (pl. egy szegény család megsegítése, árvák támogatása stb…) Az első közebéd január 29-én lesz, amire szeretettel várunk!

Egyházközségünk farsangi bálját február 18-ra tervezzük. Hamarosan a részleteket is ismertetjük.

Boldog új évet és áldott vasárnapot kívánunk!

Kaskötő Miklós s. lelkész

dr. Jaczkó Sándor parókus

Mihalovics Mihály h. lelkész

Minden jog fenntartva © Budapesti Görögkatolikus Parókia, 2023.

Cím: 1074 Budapest, Rózsák tere 10.  ¦  Telefonszám: +361 322-40072

0
Intézmények
0
Közösségek
0
Karitatív