1074 Budapest, Rózsák tere 10.

2023.01.22.

Nyelvünk folyamatos változásban van, ami nem biztos, hogy mindig fejlődésnek tűnik. Dr. Horváth Péter Iván, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem adjunktusa nyelvészként más szempontokkal is megismertet minket Találkozzunk január 27-én este 6 órakor a parókián egy jóhangulatú beszélgetős esten.

Havonta egy alkalommal közös vasárnapi ebédet szervezünk a 10 órai Liturgia után. Az ebéd önkéntes felajánláson alapul: a vasárnapi ebédre szánt pénz az ott kihelyezett perselybe helyezhető, amit a hónap karitatív céljára fordítunk. Az ebéd egytál étel, egyszerű, házias. Az ebéd felajánlói a közösségünkhöz tartozó személyek, családok. Az első közebéd jövő vasárnap, január 29-én lesz, amire szeretettel várunk! A megfelelő adag elkészítését részvételi szándékunk előzetes jelzésével segíthetjük.

Egyházközségünk batyus bálját február 18-ra tervezzük a Szent Anna Görögkatolikus Gimnáziumban. A belépő ára 5000 Ft, diákoknak 50%-os kedvezményt tudunk biztosítani. A felnőtt belépő egy tombolát is tartalmaz. A jegyeket kizárólag elővételben lehet megszerezni, a helyszínen erre már nem lesz lehetőség. A program este 6 órakor vecsernyével kezdődik, amit rendhagyó módon a gimnáziumban tartunk. A regisztrációkat az alábbi linken fogadjuk:

https://forms.gle/sQzL1oYXUHegNLAX7

Február 2-án, a Találkozás ünnepén a 10 órai Szent Liturgián várjuk az időseket és betegeket a Szent Kenet fölvételére. Gyertyaszentelést aznap minden liturgián végzünk.

Az első Halottak szombatja február 11-én lesz. A Hramotát a reggeli Liturgiában tartjuk. Elhunyt szeretteink neveit fölíratni a sekrestyében vagy az irodában lehet.

Áldott vasárnapot kívánunk!

Kaskötő Miklós s. lelkész

dr. Jaczkó Sándor parókus

Mihalovics Mihály h. lelkész

Minden jog fenntartva © Budapesti Görögkatolikus Parókia, 2023.

Cím: 1074 Budapest, Rózsák tere 10.  ¦  Telefonszám: +361 322-40072

0
Intézmények
0
Közösségek
0
Karitatív