1074 Budapest, Rózsák tere 10.

2023.02.26.

A kerületi hittanversenyen az egyházi iskolásaink két csoporttal indultak. Az 5-6. osztályosok között Lovas Dorina és Horváth Flóra az 5. helyen, míg a 7-8. osztályosok között Gelencsér Antónia és Lupócz Marcell a 7. helyen végzett. Gratulálunk nekik, és köszönjük szépen Miklós atya felkészítő munkáját is.

A nagyböjt szerdáin és péntekjeit az előírt aliturgikus formában tartjuk. Ezen a két napon reggel fél nyolckor utrenyét tartunk, míg este hatkor Előszenteltek Liturgiáját végzünk. Mindenkit buzdítunk, hogy lehetőség szerint kapcsolódjon be ezekbe a böjti Istentiszteletekbe.

Szombaton a reggeli fél nyolcas misében Hramotát végzünk elhunyt szeretteinkért.

Két hét múlva vasárnap a földrengés sújtotta Szíria számára gyűjtünk. Mivel a szír közösségeknek jó minőségű, használt ruhára is szükségük van, ezért két hétig fogadjuk a felajánlásokat.

Március 24 és 26 között egyházközségi utazást, zarándoklatot tervezünk. Program: Reggel 9-kor indulás, győri városnézés, Ják, este horvát nyelvű szentmise. Gyümölcsoltó Boldogasszony napján a Mária Weinberg-i kegyhelyen veszünk részt Liturgián és grazi városnézés. A kirándulás ára 65 Ezer Ft, ami tartalmazza a szállást, utazást, belépőket, a pénteki vacsorától a vasárnapi ebédig az étkezést. Jelentkezni március 12-ig lehetséges a díj befizetésével és az érvényes úti okmány számának megadásával lehet.

Nyári hittantáborunkat a Dunakanyarba tervezzük július 10 és 14 között. Érdeklődni és jelentkezni az atyáknál lehet.

Áldott vasárnapot kívánunk!

Kaskötő Miklós s. lelkész

dr. Jaczkó Sándor parókus

Mihalovics Mihály h. lelkész

Minden jog fenntartva © Budapesti Görögkatolikus Parókia, 2023.

Cím: 1074 Budapest, Rózsák tere 10.  ¦  Telefonszám: +361 322-40072

0
Intézmények
0
Közösségek
0
Karitatív