1074 Budapest, Rózsák tere 10.

2023.04.16.

Szombaton reggel nyolc órakor indulunk Máriapócsra. A Zarándoklat ára 20.000 Ft, ami tartalmazza a szállást, utazást és étkezést. Jelentkezni ma estig lehetséges a viteldíj befizetésével.

Ferenc pápa templomunkat is felkeresi egy Akathisztosz himnuszra a budapesti programja során. Mivel a Szentatyát népes vatikáni delegáció kíséri, így a templomba bejutás korlátozott. Az egész teret kordonnal zárják körbe a kiemelt biztonsági besorolás miatt. A résztvevőket jövő héten fogjuk értesíteni a belépés feltételeiről.

A terveink szerint Ferenc pápa a templomunkba készült máriapócsi ikont fogja megáldani. Az ikon megfestésére idáig 260.000 Ft gyűlt össze, amit hálásan köszönünk.

Az ikon festetése mellett egy kántori állványt is szeretnénk készíttetni, hogy az éneklés vezetése megfelelő helyről történjen. Illetve a szőnyegek cseréje is időszerűvé vált. Ezen célra gyűjtést hirdetünk. Kérjük kedves híveinket, hogy szíveskedjenek a liturgikus tér fejlesztését
anyagilag támogatni.

Budapesti Görögkatolikus Parókia
számlaszám: 11707024 – 20333546

Kérjük, hogy a közlemény rovatba tüntesse fel ADOMÁNY, nevét és címét!

A pápalátogatás napján nem tartunk vasárnapi liturgiát. A Kossuth téren a szentmisén való részvétel minden érdeklődő számára nyitott. A Kossuth térre már reggel 6-tól (vagy még korábban) be lehet majd lépni, de legkésőbb 8.15 órára mindenkinek el kell foglalnia helyét a téren. A helyeket érkezési sorrendben lehet elfoglalni, ezért is célszerű minél korábban érkezni a helyszínre. A szentmisén külön regisztráció nélkül a biztonsági ellenőrzést követően lehet részt venni.

Áldott vasárnapot kívánunk!

Kaskötő Miklós s. lelkész

dr. Jaczkó Sándor parókus

Mihalovics Mihály h. lelkész

Minden jog fenntartva © Budapesti Görögkatolikus Parókia, 2023.

Cím: 1074 Budapest, Rózsák tere 10.  ¦  Telefonszám: +361 322-40072

0
Intézmények
0
Közösségek
0
Karitatív