1074 Budapest, Rózsák tere 10.

2024.01.28.

A kerületi hittanversenyen első helyezést ért el Lovas Dorina, Lupócz Benedek és Lupócz Marcell által alkotott csapatunk, így továbbjutottak az országos döntőbe. Szívből gratulálunk nekik és további eredményes tanulást kívánunk. Hálás köszönet Balázs Mihály atya felkészítő munkájáért.

Ma este az ökumenikus imaest keretében Tikász Ábel református lelkipásztor hirdet igét templomunkban este 6 órakor. Így a vasárnap esti liturgia kivételesen elmarad.

Kedden a Három szent főpap, Nazianzi Szent Gergely, Aranyszájú Szent János és Nagy Szent Bazil közös ünnepe van. Szertartások a szokásos időpontokban lesznek.

A betegek kenetének ünnepélyes felvételére Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén, február 2-án a 10 órai Liturgián van lehetőség. A szentséget szeretettel ajánljuk az idősek, műtét előtt állók figyelmébe.

Az első Halottak szombatja február 3-án lesz. A Hramotát a reggeli Liturgiában tartjuk. Elhunyt szeretteink neveit fölíratni a sekrestyében vagy az irodában lehet.

Kérjük azokat a párokat, akik idén tervezik esküvőjüket, hogy a nagy nap előtt legalább három hónappal korábban jelezzék szándékukat. A nagy döntésüket segítő jegyesoktatást így tudjuk a érdemben biztosítani.

A Házasság hetére továbbra is várjuk az érdeklődő házaspárokat vagy jegyespárokat. Részleteket a plakáton találhatunk.

A Görögkatolikus Szemle Kalendáriuma, a Fali- és Asztalinaptár, valamint a Szemlélek legfrisebb száma is megvásárolható a sekrestyében.

Áldott vasárnapot kívánunk!

Balázs Mihály s. lelkész

dr. Jaczkó Sándor parókus

Mihalovics Mihály h. lelkész

Minden jog fenntartva © Budapesti Görögkatolikus Parókia, 2023.

Cím: 1074 Budapest, Rózsák tere 10.  ¦  Telefonszám: +361 322-40072

0
Intézmények
0
Közösségek
0
Karitatív